GezondheidsverklaringGezondheidsverklaring

Wat is een gezondheidsverklaring (EV)?

Het CBR controleert of je lichamelijk én geestelijk geschikt bent om te rijden. Het CBR beoordeelt dit met een Gezondheidsverklaring. Dit werd voorheen de ”eigen verklaring” genoemd. Na het digitaal invullen van deze Gezondheidsverklaring kan het CBR een aanvullend onderzoek doen.

Waar kan ik een gezondheidsverklaring aanvragen?

De Gezondheidsverklaring vul je zelf in. Want het gaat om jouw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Op Mijn CBR log je in met DigiD met de extra controle via sms. Heb je nog geen DigiD met sms-controle? Vraag deze dan eerst aan. Beantwoord de vragen van de Gezondheidsverklaring en betaal via iDeal.

Nadat je je Gezondheidsverklaring hebt ingevuld en betaald, ontvang je per mail meer informatie. Als het CBR bevestigt dat je geschikt bent om te rijden, kun je jouw rijexamen laten reserveren door je rijschool.

Wat kost een gezondheidsverklaring?

De Gezondheidsverklaring kost € 44,50.

Hoe lang is een gezondheidsverklaring geldig?

Krijgt u de Verklaring van geschiktheid omdat u examen gaat doen? Dan is de verklaring 3 jaar geldig. Binnen deze periode kunt u examen doen voor de aangevraagde examencategorie. Soms geldt een kortere termijn.