RijlesRijles

Hoe lang duurt 1 losse rijles?

1 losse rijles duurt totaal 60 minuten.

 

* Een les afmelden kan tot minimaal 24 uur van te voren. Daarna wordt de geannuleerde les voor de helft in rekening gebracht.

Word ik thuis opgehaald en afgezet?

Je kan van thuis/school opgehaald en afgezet worden of op een locatie naar wens mits dit in de naaste regio van Bolsward/Sneek ligt.

Je ontvangt een dag van tevoren een herinnering van je afspraak via whatsapp.

Kan ik per les betalen?

Rijschool Bosma stuurt na iedere 6 lessen een factuur. Gaat je voorkeur uit om na iedere les te betalen, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Vanaf welke leeftijd mag je starten met rijlessen?

Vanaf 16.5 jaar mag je starten met de rijlessen en vanaf 17 jaar mag je praktijk examen doen. Zodra je op je 17e geslaagd bent, dien je tot aan je 18e met een begeleider te rijden die in het bezit is van een begeleiderspas en een geldige rijbewijs.

Zie ook handige link 2todrive.nl

In welke auto krijg je rijlessen en examen?

Dit is een BMW 1 serie, 118d, handgeschakeld.

Gezien volledig elektrisch lessen nog niet haalbaar is, heeft Rijschool Bosma vanwege milieu overwegingen bewust voor deze BMW 118d gekozen omdat deze auto voldoet aan de zeer strenge BIN5 emissienorm.  Dankzij een katalysator die AdBlue inspuit wordt de schadelijke stikstofoxide omgezet in een niet schadelijke stikstof en water.  Hiermee ontstaat er een afname van 90% van de stikstofoxide uit het uitlaatsysteem.

Op deze manier probeert Rijschool Bosma een steentje bij te dragen aan de duurzaamheid.  

 

Zijn er rijlessen in de avonden weekenden mogelijk?

Zeker! Rijschool Bosma is  flexibel en geeft ook rijlessen in de avonden en weekenden.